Softtorque EPST

Advanced  SoftTorque  zal  groeien tot de nieuwe standaard  in Stick Slip mitigatie.

Nieuwe ontwikkelingen als Advance SoftTorque en SoftTorque AutoTuning hebben Electroproject gepositioneerd als “SoftTorque technology champion” in de markt. AutoTune zal het gebruikersgemak van de technologie verhogen en Advance SoftTorque levert een aanzienlijke betere Stick Slip mitigatie op dan standaard SoftTorque technologie.


Stick-Slip
.
Het mitigeren van “Stick Slip” en “Downhole” trillingen blijft één van de belangrijke uitdagingen bij een boor operatie. Deze trillingen veroorzaken:

• Extra slijtage aan de boorkop.
• Beschadigingen aan het boorkanaal.
• Beschadigingen van de top drive apparatuur.

Stick Slip vertraagt niet alleen de penetratiesnelheid van de boorkop, maar door de verhoogde slijtage in de verschillende booronderdelen moeten deze ook vaker verwisseld worden, met alle bijhorende kosten en tijdsverlies. Lange tijd is dan ook  gezocht naar een goede oplossing.  Zowel “Down-hole” (dicht bij de boorkop) als in de Top Drive. Echter zonder betrouwbaar resultaat.

Succesvolle Stick Slip mitigatie.

Electroproject expertise en out-of-the-box benadering was de sleutel tot de succesvolle implementatie van de Softtorque technologie die oorspronkelijk door Shell in de jaren negentig was ontwikkeld.

De oplossing.
Electroproject’s SoftTorque (EPST) heeft aangetoond dat aanzienlijke besparingen  in boor-tijd te realiseren zijn, waardoor exploitanten en operators hun boorkosten met tientallen tot honderden miljoenen dollars per jaar kunnen reduceren. De vele rapporten van onze klanten bewijzen dat. Inmiddels is EPST (Electroproject SoftTorque) “Proven technology” en worden Advance Softtorque en Softtorque Autotuning in de markt geïmplementeerd.

Meer informatie kunt u vinden op de engelstalige Softtorque website van Electroproject: www.Softtorque.com (EN)

background

Offerte aanvragen

Bel 088-4849250 voor meer informatie.
Onze medewerkers helpen u graag verder.
U kunt ook snel en gemakkelijk online een offerte aanvragen.