Contact
Walibi

Lineaire synchrone aandrijving voor Xpress

In 3 seconden naar 90 km/h

In 1998 zocht Walibi Holland een partner voor het ontwikkelen van de aandrijving van een nieuwe attractie, de Xpress platform 13. In deze achtbaan gaan bezoekers binnen 3 seconden naar een snelheid van 90 km/h. Electroproject heeft de aandrijving inclusief de besturing voor Xpress Platform 13 ontwikkeld, geleverd en inbedrijf gesteld. In 2014 heeft Electroproject de besturing gemoderniseerd.

1-2

Electroproject ontwikkelde voor de Xpress platform 13 een lineaire synchrone aandrijving met een vermogen van 2,5 MW en een kracht van 200 kN (= 20 ton). Hiermee wordt een massa van 13 ton in 2,8 seconden naar 90 km per uur gelanceerd. De versnelling tijdens de lancering bedraagt 1,5 g. Electroproject heeft soortgelijke installaties  geleverd en inbedrijf gesteld voor amusementsparken in Orlando en Parijs.

In 2014 heeft Electroproject de besturing gemoderniseerd. Het originele positie meetsysteem is vervangen door een oplossing zonder sensoren. Tegelijkertijd is de aansturing van de vermogens elektronica verder geoptimaliseerd voor een nog spectaculairdere lancering.

Meer weten over onze cases?

Noodstroom
Aandrijftechniek