Contact
Toepassingen
Aandrijf- en besturingstechniek

Met onze aandrijftechniek bedienen wij wereldwijd uiteenlopende klanten en zijn wij actief in onder meer de volgende markten: Amusement, HVAC, Industrie, Hijsen en heffen/On- & Offshore en Water en Infra. 

Amusement

U weet als geen ander hoeveel werk er voorafgaat aan het bedenken en bouwen van een nieuwe attractie. Electroproject helpt u graag met het ontwerpen, ontwikkelen, leveren en inbedrijfstellen van een nieuw attractieontwerp. Hiervoor leveren wij onder andere schokvrije, elektrisch lineaire aandrijvingen met een minimale downtime en hoge resultaten in datalogging. Daarbij maken wij zoveel mogelijk gebruik van producten en onderdelen die wereldwijd verkrijgbaar zijn zodat storingen overal ter wereld snel verholpen kunnen worden.

We kunnen uw installatie op afstand monitoren, waar ook ter wereld. Wij sporen afwijkingen snel en precies op door de statusveranderingen van technische in- en uitgangen van de schakelaars en software te analyseren. Daarvoor zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

HVAC

Van losse frequentieregelaars, druktransmitters of verwarmingsregelaars tot een volledig flowspeedsysteem inclusief procesbesturing, wij denken met u mee en leveren het. Met onze oplossingen realiseren we energiebesparingen en procesverbeteringen aan pompen en ventilatoren in gebouwgebonden installaties als ketelhuizen en koeltorens. Klimaatbeheersing, building automation en warmte- en koudeopslag zijn bij ons in goede handen. Doordat wij een gecontroleerde aanloop van uw motor implementeren, heeft u minder lagerschade, slijtage, downtime en onderhoud. Wij geven u graag advies over de juiste toepassing.

Het snel kunnen reageren bij storingen is van groot belang bij uw procesvoering. Hiervoor bieden wij u naast een telefonische helpdesk en reparatieservice een 24/7 storingsdienst en diverse service- en onderhoudscontracten.

Industrie

Voor de industrie zijn beschikbaarheid en betrouwbaarheid van installaties van cruciaal belang.  Daarnaast spelen duurzaamheid, innovatie, optimalisatie en energiebesparing een steeds belangrijkere rol. Wij begrijpen dat en leveren oplossingen die daarbij passen; economisch verantwoord, technologisch hoogwaardig, duurzaam en innovatief. Wij ondersteunen u graag bij engineering, regelgevingen, procesoptimalisatie en in bedrijfstellen. Met onze wereldwijde service waarborgen wij de kwaliteit en betrouwbaarheid voor lange termijn.

Hijsen en Heffen / On & Offshore

Het aandrijven van hef-, hijs- of trekbewegingen bij kranen, lieren en tensioners is een vak apart. Electroproject houdt zich er dagelijks mee bezig en helpt u graag bij uw hoogdynamische aandrijfsystemen met draai- of gelijkstroomaandrijvingen, common DC-bus of stand-alone regelingen, water- of luchtkoeling en met of zonder remenergie.

Ook voor deze branche geldt dat onze strategische samenwerkingsverbanden met onder andere Siemens en Danfoss een wereldwijde ondersteuning en beschikbaarheid van componenten garanderen. Ook voor losse frequentieregelingen, gelijkstroomregelingen en/of motoren bent u bij ons aan het juiste adres.

Water en infra

Heeft u een bijzondere wens voor uw oppervlaktewatergemaal, pompstation, brug of sluis? Wilt u bijvoorbeeld een motor met 100 toeren in plaats van 1500? Of wilt u besparen op energie of onderhoudskosten? Wij hebben veel ervaring in deze branche en denken graag met u mee naar een passende oplossing.

Een greep uit onze projecten van de afgelopen periode:

  • Gemaal De Blocq van Kuffeler (Almere)
  • Gemaal Gouda
  • Gemaal Katwijk
  • Gemaal Buma
  • Modernisering MOBZ
  • Pompstation PWN Andijk

Technische innovatie en expertise nodig? Wij kunnen helpen.