Contact
Softtorque

Expertise Electroproject sleutel tot uitdaging Stick-slip

Het mitigeren ofwel verzachten van ‘Stick-slip’ en ’Downhole’ trillingen is één van de belangrijke uitdagingen bij een boor operatie. Deze trillingen veroorzaken extra slijtage aan de boorkop, beschadigingen aan het boorkanaal en beschadigingen van de top drive apparatuur. Stick-slip vertraagt niet alleen de penetratiesnelheid van de boorkop, maar door de verhoogde slijtage in de verschillende booronderdelen moeten deze ook vaker verwisseld worden met alle bijhorende kosten en tijdsverlies van dien. In de branche is jarenlang gezocht naar een goede oplossing, zowel ‘down-hole’ (dicht bij de boorkop) als in de Top Drive. Echter zonder betrouwbaar resultaat.

De expertise en de out-of-the-box benadering van Electroproject heeft hier verandering in gebracht en geleid tot de succesvolle implementatie van de Softtorque technologie, oorspronkelijk door Shell ontwikkeld in de jaren negentig. 

EPST ‘Proven technology’ voor miljoenen besparing op boorkosten

Electroproject’s Softtorque (EPST) heeft aangetoond dat aanzienlijke besparingen in boor-tijd te realiseren zijn, waardoor exploitanten en operators hun boorkosten met tientallen tot honderden miljoenen dollars per jaar kunnen reduceren. De vele rapporten van onze klanten bewijzen dat. Inmiddels is Electroproject Softtorque ‘Proven technology’ op tientallen nieuwe en bestaande boorplatforms over de hele wereld.

Advanced Softtorque en Softtorque AutoTuning

Nieuwe ontwikkelingen als Advanced Softtorque en Softtorque AutoTuning hebben Electroproject stevig gepositioneerd als ‘Softtorque technology champion’ in de markt. AutoTune verhoogt het gebruikersgemak van de technologie, advance Softtorque levert een aanzienlijke betere Stick-slip mitigatie op dan de standaard Softtorque technologie. Beide vernieuwingen worden volop in de markt geïmplementeerd.

Meer informatie kunt u vinden op de Engelstalige Softtorque website van Electroproject: www.Softtorque.com (EN)

Technische innovatie en expertise nodig? Wij kunnen helpen.