Smart Energie Systemen

Continue en betrouwbare energievoorziening
Alle mogelijke toepassingen en optimalisatie van energieprocessen
Duurzame energie, netcongestie, flexibel vermogen en cable pooling

Energiesystemen vakkundig balanceren en optimaliseren

Ons specialisme Smart Energie Systemen draait om het balanceren en optimaliseren van energiesystemen. Want hoe betrouwbaar is de energievoorziening waarop uw bedrijfsprocessen draaien? Wat gebeurt er bij een storing? Electroproject zorgt ervoor dat u nooit zonder komt te zitten.

Onze kennis

De kern van onze energieoplossingen is het antwoord op een eenvoudige vraag: hoe afhankelijk wilt u zijn van uw energieleverancier? Als u zekerheid wilt over de continuïteit van uw bedrijfsvoering, is het verstandig om te kijken naar een slim back-up-systeem. Electroproject combineert hiervoor doorgaans een noodstroomaggregaat met een statische of dynamische UPS of langdurige energieopslag.

Daarbij hebben we speciaal oog voor bedieningsgemak, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Maar vooral creëren we een oplossing die precies aansluit op uw infrastructuur: niet te weinig, niet te veel. Daarvoor leggen we uw bedrijfsprocessen naast uw netaansluiting en bekijken we op welke onderdelen en welke momenten van de dag u risico loopt. Zo creëert u samen met ons uw eigen zekerheid, precies op maat voor uw situatie.

Ons aanbod

 • Decentrale ondersteuning energienetten
 • Systemen voor energieopslag
 • Power quality issues & netstabiliteit
 • Dockingstations voor vrachtwagens en schepen
 • Noodstroomoplossingen & UPS en bijbehorende besturingen
 • Power management en energiemanagementsystemen
 • Predictive maintenance & remote monitoring
 • SCIOS-keuringen 4 en 7c

Onze aanpak

We creëren als totaaloplossing een betrouwbare, ononderbroken energievoorziening zonder dips en uitval. Daarnaast balanceren en optimaliseren we via energieopslag en slimme managementsystemen de bijdrage van duurzame wind- en zonne-energie aan het net. Ook voor losse onderdelen van uw back-upsysteem bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze markten

Met onze noodstroom- en energiesystemen bedienen wij een grote diversiteit aan klanten en markten, van overheden en industrie tot datacenters en ziekenhuizen.

 • Healthcare
 • Commercial Real Estate
 • Overheid
 • IT & Telecom
 • Industrie
 • Transport & Logistiek
 • Duurzame Energie & Netten

Continue en betrouwbare energievoorziening

Een continue en betrouwbare energievoorziening is van groot belang voor veel verschillende markten. Datacenters moeten bijvoorbeeld het hele jaar rond 24/7 in bedrijf blijven en voor overheidsinstellingen is het cruciaal dat systemen altijd in de lucht en vertrouwelijke gegevens beschikbaar blijven. In de industrie kost elk uur of zelfs elke minuut productieverlies geld en in de gezondheidszorg is een continue energievoorziening zelfs van levensbelang.

Electroproject heeft alle kennis en ervaring in huis om voor u de meest optimale oplossing te ontwikkelen op het gebied van noodstroom-, besturings- en (batterij en vliegwiel) UPS-systemen. Bij langdurige netuitval schakelen we binnen 15 seconden over op noodstroom. Hiermee bieden we u die zekerheid. We bouwen modulair en daarom kunnen we u ook na oplevering van dienst zijn bij eventuele uitbreiding van uw energiebehoefte.  

Duurzame energie en netcongestie

Tegelijk moet u ook kansen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing benutten en uw (energie)systemen via innovatie steeds verder optimaliseren. Voor bedrijven bieden wij ook oplossingen om duurzaam, lokaal, opgewekte energie op te slaan en later beschikbaar te stellen, bijvoorbeeld voor elektrisch vervoer of eigen gebruik.

Dit kunnen wij ook inzetten om lokale netcongestie– en Power Quality-problemen op te lossen en een continue energievoorziening te realiseren. Door de inzet van onze Power Management en Energie Management Systemen kunnen wij duurzame opgewekte energie, het verbruik en de opslag optimaal op elkaar afstemmen.

Flexibel vermogen en Cablepooling

Onze oplossingen zorgen er ook voor dat u uw assets en infrastructuur breder kunt inzetten  en hierdoor rendabeler worden. Wij maken uw nieuwe of bestaande energie-opwekkers en -opslagsystemen geschikt voor het actief zijn op de energiemarkt, bijvoorbeeld voor de R1 (FCR)-, R2 (Regelvermogen)- en R3 (Noodvermogen)-markten. Uw assets kunt u tegen een vergoeding inzetten  om bij te dragen aan de stabiliteit van het openbare energienet. Hiertoe  analyseren wij uw energieverbruik en -behoefte  en adviseren wij hoe u uw assets kunt inzetten voor de energiemarkt.

Daarnaast hebben we een besturingssysteem ontwikkeld die ‘cable pooling’ mogelijk maakt voor verschillende duurzame energie-opwekkers. Hierbij wordt de bestaande elektriciteitsinfrastructuur optimaal gebruikt om de opgewekte energie te transporteren, bijvoorbeeld de zonnevelden en de windmolens op dezelfde kabel.

Onze partners

Electroproject werkt alleen samen met gerenommeerde partners zoals Active Power, Piller, Cummins, Mitsubishi Electric en Onis Visa. Zo kunnen wij de wereldwijde ondersteuning en beschikbaarheid van componenten garanderen. We maken altijd onafhankelijk en zonder merkvoorkeur de keuze die het beste bij uw situatie past.

Technische innovatie en expertise nodig?
Wij helpen graag.

Scroll naar boven