Magneet- & Beveiligingstechniek

Dé expert in industriële magneettechniek in Nederland
Alle mogelijke soorten elektromagneten
Importeur en systeempartner met applicatiekennis en eigen ontwikkelcapaciteit

Alle magneten voor veilige en betrouwbare toepassingen

Als specialist in magneet- en beveiligingstechniek leveren we alle mogelijke magneten voor veilige en betrouwbare toepassingen en processen, zowel in de machinebouw als voor de brandveiligheid.

Onze kennis

Magneettoepassingen doen elke dag hun werk, vaak zonder dat je het ziet. Elektromagneten staan aan de basis ervan. Van centrale deurvergrendeling in de auto tot het kluisje in het zwembad – maar ook in zwaardere, industriële toepassingen. Electroproject is op dit specialistische terrein zowel leverancier als ontwikkelaar en producent.

Ons brede assortiment aan magneetproducten combineren we met onze eigen ontwikkelcapaciteit en applicatiekennis. Onze GTV-voedingen produceren we zelf. Zo kunnen we voor iedere situatie een oplossing op maat ontwikkelen, voor elk type trek-, stoot-, draai- of trilbeweging. Dat is precies waar Electroproject voor staat: de juiste oplossing voor elke toepassing.

Ons aanbod

Brandveiligheid (HVAC)

 • Deurmagneten
 • Kleef en vergrendelmagneten
 • GTV-voedingen
 • Rookschakelaars
 • Deuralarmunits

Machinebouw (OEM)

 • Industriemagneten

Onze aanpak

Wij leveren deze systemen als complete oplossing, maar we zijn u ook graag van dienst als u op zoek bent naar een los product.

Onze markten

Wat u ook vraagt, we leveren onze oplossingen en producten over de hele wereld aan uiteenlopende klanten.

 • Healthcare
 • Commercial Real Estate
 • Industrie
 • Attracties
 • Water & Infra
 • Food & Beverage

Deurmagneten en GTV-voedingen voor Fire Safety & Security

Deur- en vergrendelmagneten zijn slimme hulpmiddelen voor de gebouwgebonden installaties in bijvoorbeeld uw ziekenhuis of kantoorgebouw waarmee u uw pand  beveiligt tegen brand, maar ook tegen inbraak. Voor uw personeel blijven toegangen en doorgangen vrij begaanbaar. Deze magneten krijgen hun 24V-gelijkspanning via een afzonderlijke GTV-A-voeding. Breekt er brand uit? Dan schakelt de brandmeldcentrale de magneetvoeding uit en worden de deuren via een mechanische deurdranger gesloten. Voor het beveiligen van nooddeuren kunnen we speciale vergrendelmagneten leveren.

Electroproject levert zelfontwikkelde GTV-voedingen die de gelijkspanning leveren die nodig zijn voor deurcontrolesystemen zoals deurmagneten, elektrische deurdrangers en elektrische sloten. Momenteel leveren we de GTV-A-voeding en de back-up-unit GTV-BU. We passen ze toe in combinatie met brandmeldcentrales en externe gebouwbeheersystemen. Daarbij hebt u keuze uit vijf programma’s. 

Trek- en stootmagneten voor fijnmechaniek en industrie

Electroproject is importeur voor Nederland van het complete assortiment aan trek- en stootmagneten van Kendrion, Hahn, Binder en Thoma. Deze magneten vinden hun weg als slimme en kosteneffectieve oplossing in vele fijnmechanische en industriële toepassingen. Denk daarbij aan de machinebouw, transportsector, automatiseringstechniek en materiaaltoevoersystemen.

In de industrie worden onze trek- en stootmagneten voor ventielen en klepsturingen vaak toegepast. De auto- en transportsector maakt graag gebruik van onze aandrijf- en sluitsystemen. Ook attractieparken werken voor extra veiligheid met onze vergrendelmagneetsystemen.

Trilmagneten voor transport en sortering

Via onze partner Kendrion leveren wij ook trilmagneten voor een breed scala aan industriële toepassingen in de OEM-markt – van trilgoten en triltrommels tot kloppers voor silo’s en valpijpen. U vindt trilmagneten terug in onder meer transportbanden voor de food-sector en sorteermachines voor het sorteren en vervoeren van kleine onderdelen. We kunnen deze magneten aanpassen aan uw situatie of ze combineren als totaaloplossing.

Onze partners

Electroproject is importeur van de magneetsystemen van Kendrion en werkt daarnaast samen met toonaangevende leveranciers als Hekatron, Geofire en Uelfer. Zo kunnen wij de wereldwijde ondersteuning en beschikbaarheid van componenten garanderen. We maken altijd onafhankelijk en zonder merkvoorkeur de keuze die het beste bij uw situatie past.

Technische innovatie en expertise nodig?
Wij helpen graag.

Scroll naar boven