Digital Applications

Miljoenen kostenbesparingen door drilling efficiency
Bewezen grote bijdrage aan veilige boorprocessen
Meer dan 150 installaties opererend wereldwijd

Wereldwijd veilige en efficiënte boorprocessen

Een bijzonder specialisme van Electroproject is Digital Applications. Zowel onshore als offshore leveren we  een applicatie om veilig en efficiënt te boren. Die wordt inmiddels op meer dan 150 platforms wereldwijd toegepast. Dat gebeurt niet alleen meer voor olie- en gasboringen – onze toepassingen voor geothermie winnen steeds meer terrein.

Onze kennis

Met drie verschillende regelsystemen draagt Electroproject bij aan kostenbesparingen van miljoenen dollars in de exploratie en productie van gas en olie. Advanced Softtorque is een boortechniek die ‘stick-slip’ voorkomt, ofwel het vastlopen van de boorkop tijdens booroperaties die dieper gaan dan een kilometer.

Softtorque is al jaren een bewezen technologie op de platformen van toonaangevende operators als Shell, Total en Aramco, en wordt nu opgevolgd door het nog slimmere Advanced Softtorque. Met DigiSub biedt Electroproject een sensorsysteem dat real-time inzicht biedt in boven- en ondergrondse informatie. Fysieke sensoren onder de grond zijn daardoor niet nodig. Met Banyan levert Electroproject de analysetools – op basis van artificial intelligence en machine learning – waarmee operators predictive maintenance kunnen uitvoeren en calamiteiten kunnen voorkomen.

Ons aanbod

  • Advanced Softtorque
  • DigiSub
  • Banyan

Advanced Softtorque

‘Stick-slip’ en ‘downhole’-trillingen: het zijn grote uitdagingen bij elke booroperatie. Stick-slip vertraagt de penetratiesnelheid van de boorkop, terwijl de trillingen extra slijtage aan de kop veroorzaken. Ook kunnen de top-drive-apparatuur en het boorkanaal zelf beschadigd raken. Eerder wisselen van de boorkop resulteert extra kosten en tijdverlies.

De Softtorque-technologie van Electroproject, die in de jaren negentig voor het eerst haar weg vond bij Shell, bleek na jaren van vruchteloos zoeken het ei van Columbus. Inmiddels is de oorspronkelijke Softtorque-techniek verbeterd met ontwikkelingen als Advanced Softtorque en Softtorque AutoTuning. Advanced Softtorque levert een nog betere verzachting van het ‘stick-slip’-fenomeen op, terwijl AutoTune het gebruiksgemak van de technologie verhoogt.

DigiSub

DigiSub is de eerste soft sensor in zijn soort. Het levert in realtime belangrijke informatie over het dynamische gedrag van de boorkolom tijdens booroperaties. Gebaseerd op een geverifieerd fysisch model van de boorkolom en gevoed met hoog-frequente data van de top drive (250 hz). DigiSub levert informatie over het toerental en de dynamische koppel van de boorkolom en de beitel, zonder de inzet van dure sensoren in het boorgat. Als onderdeel van het Banyan platform worden deze gegevens gesynchroniseerd met de rig-data en aan de gebruiker in realtime geleverd.

Banyan

Het Banyan-platform voor gegevensaggregatie en automatisering legt de basis voor op informatie gebaseerde operaties, zowel op de rig-site als op de Remote Operating Centers (RTOC’s) , en levert de nodige informatie in realtime aan alle betrokkenen bij een booroperatie. In dit digitale tijdperk ligt het succes van Banyan in het vermogen om aan te kunnen sluiten op alle data leveranciers, tot in het kHz bereik gegevens te kunnen verzamelen en context voor deze gegevens te bieden. Hierdoor wordt een breed spectrum aan geavanceerde functies mogelijk. Dit varieert van automatisering, voorkomen van problemen (event prevention) tot voorspellend onderhoud en het leveren van inzichten voor efficiëntieprogramma’s om operational excellence te bereiken.

Onze markten

  • Offshore
  • Onshore

Onze aanpak

Kenmerkend aan Electroproject is dat we de kennis en ervaring in huis hebben om het hele proces in eigen hand te houden. Zo kunnen we de maatwerkaanpak leveren waarom we bekend staan. Doordat we van dienst kunnen zijn van ontwerp tot oplevering en 24/7 service dienst daarna, kunt u bij Electroproject vertrouwen op een turnkey-oplossing,

Onze partners

Electroproject werkt alleen samen met gerenommeerde partners zoals EIN Enterprise, World Wide Power Services FZCO, Singapore Innovation Technology, SigmaStream en E&J Trading Co. Ltd. Zo kunnen wij de wereldwijde ondersteuning en beschikbaarheid van componenten garanderen. We maken altijd onafhankelijk en zonder merkvoorkeur de keuze die het beste bij uw situatie past.

Technische innovatie en expertise nodig?
Wij helpen graag.

Scroll naar boven