Aandrijf- & Besturingstechniek

Optimale en betrouwbare beweging van machines en systemen
Mogelijkheden drive optimaal benutten door slim projecteren
Maatwerk & Retrofit: Optimalisatie en integratie van bestaande installaties

Download onze gratis whitepaper met 9 tips om de energie-efficiëntie met aandrijftechniek te verhogen

Optimale en continue beweging van machines en systemen

In ons specialisme Aandrijf- & Besturingstechniek richten we ons op de optimale beweging van machines en systemen – nauwkeurig, dynamisch en vooral non-stop. Zo komt de continuïteit van uw bedrijfsproces niet in gevaar en staan uw machines of installaties nooit stil.

Onze kennis

Het geheim van elektrische aandrijvingen is de manier waarop de pomp, de elektromotor en de frequentieregelaar met elkaar samenwerken. Dat luistert heel nauw. Wij hebben de kennis in huis om de juiste systemen en componenten te selecteren en die vervolgens goed op elkaar af te stemmen. Bovendien zijn wij in staat om zelf componenten te ontwikkelen.

In onze hoog dynamische sensorless & ironless aandrijfsystemen maken we bijvoorbeeld gebruik van zelfontwikkelde frequentieregelaars, een gepatenteerde sensorloze besturing en ironless lineair synchroon draaiende elektromotoren. Ook in de gezondheidszorg hebben we ons onderscheiden dankzij een zelfontwikkelde druk- en flowregeling.

Ons aanbod

 • Drive cabinets
 • Gelijk- en kortsluitankermotoren
 • Laag- en hoogspanningsfrequentieregelaars
 • Softstarters
 • Procesregelsystemen
 • Drukopnemers
 • Benaderingssensoren

Onze aanpak

We ontwerpen en bouwen nieuwe, volledig geïntegreerde systemen en leveren die turnkey op. Maar we passen ook bestaande systemen aan, met de nieuwste aandrijftechniek en alle advies daaromheen, of leveren losse onderdelen voor uw installatie, van frequentieregelaars tot gelijkstroomregelingen en elektromotoren. 

Onze markten

We leveren onze oplossingen en producten over de hele wereld, aan uiteenlopende klanten: van attractiebouwers tot waterschappen en van machinebouwers tot grootindustrie.

 • Attracties
 • Healthcare & Commercial Real Estate
 • Industrie
 • Kranen
 • Water & Infra
 • On- & Offshore

Attracties: Een nieuw attractieontwerp

Aan de bouw van een nieuwe attractie gaat veel denkwerk vooraf. Daar dragen wij graag aan bij met het ontwerpen, ontwikkelen, leveren en inbedrijfstellen van de techniek voor uw attractie. Wij bieden schokvrije, elektrisch lineaire aandrijvingen met een minimale downtime en hoge  resolutie in datalogging. Uw installatie kunnen we desgewenst op afstand volgen, waar ook ter wereld, zeven dagen per week, 24 uur per dag. Afwijkingen sporen we heel precies op door analyse van statuswijzigingen in de technische in- en uitgangen van schakelaars en software.

Healthcare: Oplossingen voor uw koel- of verwarmingsproces

Pompen en ventilatoren zijn essentiële machines in veel gebouwgebonden processen in de HVAC-markt. Met onze kennis van elektrische aandrijftechniek en procesregelingen kunnen we in uw ketelhuizen en koeltorens energiebesparingen en procesoptimalisatie voor u realiseren met als gevolg minder downtime en onderhoud. Ook klimaatbeheersing, building automation en warmte- en koudeopslag nemen we daar graag in mee. Hebt u losse elektromotoren, frequentieregelaars (frequentieomvormers), druktransmitters of verwarmingsregelaars nodig? Ook die kunnen we aan u leveren. Met onze 24/7-storingsdienst staan we bovendien altijd voor u klaar.

Industrie: Betrouwbare industriële installaties

Van industriële installaties hebt u het langste plezier als ze betrouwbaar draaien, altijd beschikbaar blijven én toekomstgericht zijn. Dat betekent dat u dankzij innovatie het optimale uit uw machinepark haalt, met voortdurende verbeteringen die zijn gericht op energiebesparing en duurzaamheid. Electroproject levert daarvoor precies de oplossingen: economisch verantwoord, technologisch hoogwaardig, duurzaam en innovatief. En omdat het om meer dan de machine alleen gaat, helpen we u graag met engineering, regelgeving, procesoptimalisatie en inbedrijfstelling. Onze wereldwijde service waarborgt bovendien de kwaliteit en betrouwbaarheid op de lange termijn.

Kranen: Hijsen en heffen, aan land of op zee

Het is een vak apart, maar voor Electroproject is het dagelijks werk: het verzorgen van een betrouwbare aandrijving voor kranen, lieren en tensioners. Zelfs voor het hijsen, heffen of trekken van de zwaarste gewichten leveren wij een passend hoog dynamisch aandrijfsysteem, op land, maar ook op werkschepen. Daarbij bestrijken we het hele scala aan varianten: draai- of gelijkstroomaandrijvingen, common DC-bus of stand-alone-regelingen, water- of luchtkoeling, met of zonder remenergie. En natuurlijk bent u ook voor losse frequentieregelingen, gelijkstroomregelingen of motoren bij ons aan het juiste adres.

Water & Infra: Modernisering van de waterinfrastructuur

Electroproject levert al jaren een belangrijke bijdrage aan de modernisering van de (Nederlandse) waterinfrastructuur. Diverse gemalen, pompstations, bruggen en sluizen hebben al geprofiteerd van onze kennis en ervaring op het gebied van elektromotoren. Bijvoorbeeld doordat ze een bijzondere technische oplossing hebben gekregen – denk aan een motor die maar op 100 toeren kan draaien in plaats van de gebruikelijke 1500 – of doordat we hebben kunnen besparen op energieverbruik of onderhoudskosten.

On- & Offshore: Voortstuwings- en boegschroefaandrijvingen

Voor de marine zorgen onze oplossingen voor elektrificatie van de voortstuwings- en boegschroefaandrijvingen. Onze systemen voldoen aan de eisen van relevante keuringsinstanties zoals Lloyds en DNV.

Onze partners

Electroproject werkt alleen samen met gerenommeerde partners zoals Danfoss, Vacon, Siemens, Reel, Schneider en Kostal. Zo kunnen wij de wereldwijde ondersteuning en beschikbaarheid van componenten garanderen. We maken altijd onafhankelijk en zonder merkvoorkeur de keuze die het beste bij uw situatie past.

Technische innovatie en expertise nodig?
Wij helpen graag.

Scroll naar boven