Netcongestie

Slimme energieoplossingen voor een overbelast netwerk

Versla netcongestie met Electroproject
Kies voor slimme energie, kies voor de toekomst
Vertrouw op meer dan 80 jaar ervaring en expertise

Netcongestie: een bedreiging voor uw bedrijfsgroei

De energietransitie is in volle gang, en bedrijven omarmen steeds vaker duurzame energiebronnen en elektrificatie. Hoewel deze ontwikkelingen positief zijn voor het milieu en de economie, brengen ze ook uitdagingen met zich mee. Een van de grootste uitdagingen is netcongestie, een toenemend probleem dat de groeimogelijkheden van bedrijven in Nederland bedreigt.

Wat is netcongestie?

Netcongestie ontstaat wanneer de vraag naar elektriciteit de capaciteit van het elektriciteitsnet overschrijdt. Dit kan leiden tot een onstabiele stroomvoorziening, hogere energiekosten en beperkte mogelijkheden voor uitbreiding. Naarmate meer bedrijven overstappen op elektrische oplossingen en duurzame energiebronnen, neemt de druk op het elektriciteitsnet verder toe.

Wat zijn de gevolgen van netcongestie voor uw bedrijf?

  • Beperkte groeimogelijkheden: Het verkrijgen van nieuwe of zwaardere netaansluitingen kan een langdurig en kostbaar proces worden, waardoor uw expansieplannen worden belemmerd.
  • Hogere energiekosten: Netbeheerders kunnen hogere tarieven hanteren in gebieden met netcongestie, wat uw operationele kosten verhoogt en uw winstmarges onder druk zet.
  • Instabiele stroomvoorziening: Stroomonderbrekingen, spanningsschommelingen en andere netwerkproblemen kunnen uw bedrijfsprocessen verstoren, productieverlies veroorzaken en zelfs leiden tot schade aan uw apparatuur.
  • Vertraagde verduurzaming: Netcongestie kan de integratie van duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen en windturbines, bemoeilijken, waardoor het lastiger wordt om uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Ontdek de smart energie oplossingen van Electroproject

Electroproject begrijpt de complexiteit van netcongestie en de impact ervan op uw bedrijfsvoering. Wij helpen u met slimme op maat gemaakte energiesystemen om uw organisatie te beschermen tegen de risico’s van een overbelast elektriciteitsnet.

Slimme energienetten (Smart Grids) op maat

Wij ontwerpen en implementeren slimme energienetten die perfect aansluiten bij uw specifieke behoeften. Met realtime monitoring en slimme aansturing van uw energieverbruik krijgt u meer grip op uw energiehuishouding. Door lokale energieopwekking en -opslag te integreren, wordt u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en creëert u een duurzame en kostenefficiënte energievoorziening. Onze data-analyse tools geven inzicht in uw verbruikspatronen, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen en uw energie-efficiëntie kunt verhogen.

Energieopslag

Energieopslag is een waardevolle troef in de strijd tegen netcongestie. Wij adviseren u over de meest geschikte energieopslagoplossing voor uw bedrijf, of het nu gaat om batterijen, vliegwielen of waterstofopslag. Samen ontwikkelen we een strategie om overtollige energie op te slaan en te gebruiken tijdens piekmomenten, waardoor u uw energiekosten verlaagt en bijdraagt aan een stabieler elektriciteitsnet. Bovendien kunt u met energieopslag deelnemen aan demand response-programma’s en zelfs inkomsten genereren.

Lokaal energiebeheer

Word minder afhankelijk van het elektriciteitsnet door uw eigen energie op te wekken en te beheren. Electroproject begeleidt u bij het kiezen van de juiste duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen of warmtepompen, en ontwerpt een microgrid dat perfect aansluit op uw behoeften. Zo creëert u een zelfvoorzienende en duurzame energievoorziening, verlaagt u uw energiekosten en draagt u bij aan een groenere toekomst.

Netcongestiemanagement

Met onze jarenlange ervaring in de energiebranche zijn wij uw strategische partner in de strijd tegen netcongestie. Wij analyseren uw energieverbruikspatronen, identificeren knelpunten en ontwikkelen een proactief plan om netcongestie te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door load balancing, demand response en energiebesparende maatregelen. Zo bent u altijd voorbereid en blijft uw bedrijfsvoering soepel verlopen.

Over ons

Electroproject is al meer dan 80 jaar dé expert in energieoplossingen. Wij ontwikkelen en implementeren totaaloplossingen voor bedrijven en overheden, met als doel het continueren, optimaliseren en verduurzamen van bedrijfsprocessen.

Ons specialisme Smart Energie Systemen draait om het balanceren en optimaliseren van energiesystemen. Want hoe betrouwbaar is de energievoorziening waarop uw bedrijfsprocessen draaien? Wat gebeurt er bij een storing? Electroproject zorgt ervoor dat u nooit zonder komt te zitten.

Kenmerkend aan Electroproject is dat we de kennis en ervaring in huis hebben om het hele proces in eigen hand te houden. Zo kunnen we de maatwerkaanpak leveren waarom we bekend staan. Doordat we van dienst kunnen zijn van ontwerp tot oplevering, kunt u bij Electroproject vertrouwen op een turnkey-oplossing, oftewel klaar voor gebruik. Maar u kunt ook bij ons terecht voor losse onderdelen en componenten, als u die nodig hebt.

Ontdek de voordelen van Electroproject

  • Meer dan 80 jaar ervaring en bewezen trackrecord
  • Turnkey-oplossingen op maat voor uw behoeften
  • Deskundig team van ervaren engineers
  • Focus op kwaliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid
  • 24/7 service en ondersteuning

Meer weten? Neem nu contact met ons op

Wilt u weten hoe netcongestie uw bedrijf beïnvloedt en welke stappen u kunt nemen om de risico’s te minimaliseren? Vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek aan bij Electroproject en laat onze experts u begeleiden naar een toekomstbestendige energievoorziening. Vul het formulier hieronder in en we nemen binnen 48 uur contact met u op.

Neem vrijblijvend contact op

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met onze specialist Marcel Eijgermans!

Gerelateerde onderwerpen

Powerbooster

Een PowerBooster is een intelligent energiesysteem dat speciaal is ontworpen om netcongestie te elimineren.

Vliegwiel UPS

Om een optimale netkwaliteit te garanderen en uw bedrijfsprocessen te beschermen tegen stroomuitval en spanningsdips…

Siemens Partner

Als trotse Siemens-partner bieden wij u technologie, maatwerk en betrouwbaarheid voor al uw aandrijfbehoeften.

Scroll naar boven