Powerbooster

De oplossing voor netcongestie

Elimineer netcongestie met de PowerBooster
Voorkomt kostbare onderbrekingen door energietekorten
Verlaag uw CO2-uitstoot en draag bij aan een groenere toekomst

Elimineer netcongestie met de PowerBooster van Electroproject

Het Nederlandse energienetwerk staat onder hoge druk. De vraag naar elektriciteit neemt toe, duurzame energiebronnen groeien en de elektrificatie van onze samenleving versnelt. Dit alles leidt tot netcongestie: een situatie waarin de vraag naar elektriciteit of het aanbod ervan groter is dan de transportcapaciteit van het elektriciteitsnet.

Netcongestie kan uw bedrijfsplannen in de war sturen. Vertragingen bij uitbreidingen, problemen met het implementeren van duurzame oplossingen en zelfs moeilijkheden bij het aansluiten op het elektriciteitsnet kunnen het gevolg zijn. Gelukkig is er een oplossing: de PowerBooster.

Wat is een PowerBooster?

Een PowerBooster is een intelligent energiesysteem dat speciaal is ontworpen om netcongestie te elimineren en bedrijven te helpen hun energietransitie te versnellen. Het systeem bestaat uit een slimme combinatie van batterijopslag, geavanceerde sturingssoftware en de integratie van duurzame energiebronnen. Het werkt als een buffer tussen uw bedrijf en het elektriciteitsnet.

De PowerBooster bestaat uit een combinatie van:

 • Batterijopslag: Energie wordt efficiënt opgeslagen tijdens perioden van lage vraag en beschikbaar gesteld tijdens piektijden.
 • Geavanceerde sturingssoftware: Deze software monitort continu uw energieverbruik, past energiebronnen dynamisch aan en reageert onmiddellijk op veranderingen in energievraag.
 • Integratie van duurzame energiebronnen: Het systeem is ontworpen om naadloos samen te werken met zonne-energie en andere hernieuwbare bronnen.

Dankzij de modulaire en schaalbare aard van de PowerBooster kan deze op maat worden gemaakt voor de unieke behoeften van elk bedrijf en is hij snel te implementeren.

Hoe werkt de PowerBooster tegen netcongestie?

De PowerBooster fungeert als een buffer tussen uw bedrijf en het elektriciteitsnet. Tijdens piekmomenten, wanneer de vraag naar elektriciteit hoog is en het net overbelast dreigt te raken, kan de PowerBooster de opgeslagen energie in zijn batterijen leveren. Dit ontlast het net en voorkomt congestie. Door energie op te slaan tijdens daluren, wanneer de vraag laag is en de elektriciteit goedkoper, en deze energie te gebruiken tijdens piekuren, vermindert de PowerBooster de piekvraag van uw bedrijf op het net. De PowerBooster kan deelnemen aan onbalansdiensten. Dit betekent dat hij energie teruglevert aan het net wanneer er een tekort is.

De belangrijkste voordelen van onze PowerBooster:

 • Gebruik van hernieuwbare bronnen: Maximaliseert het gebruik van zonne-energie en kan biobrandstof integreren.
 • Vermindering van brandstofgebruik: Helpt bij het significant reduceren van het verbruik van traditionele brandstoffen.
 • Gegarandeerde capaciteit: Biedt betrouwbare energiecapaciteit onder alle omstandigheden.
 • Snelle respons: Kan snel reageren op piekvragen en fluctuaties in het energienet.
 • Remote monitoring: Stelt continue bewaking en optimalisatie mogelijkheden beschikbaar, 24/7.
 • Inclusief servicekosten: De dienst omvat alle operationele kosten, behalve de primaire energiekosten.
 • Onderhoudsvrij: Geen zorgen over de installatie of het onderhoud.
 • Efficiënte energie-inzet: Zorgt dat energie altijd beschikbaar is wanneer nodig, waardoor optimale kosten-efficiëntie wordt bereikt.

Meest gestelde vragen over de Powerbooster

De installatietijd van de PowerBooster is afhankelijk van de specifieke behoeften van uw bedrijf en de complexiteit van uw bestaande energie-infrastructuur. In de meeste gevallen kan de installatie echter binnen enkele weken worden voltooid. Ons team werkt nauw met u samen om een soepel en efficiënt installatieproces te garanderen.

Met de PowerBooster betaalt u alleen voor de energie die u daadwerkelijk gebruikt. Er zijn geen grote investeringen vooraf nodig. Bovendien kan de PowerBooster u helpen besparen op uw energiekosten door piekverbruik te verminderen en deel te nemen aan onbalansdiensten.

 

De PowerBooster is ontworpen om naadloos te integreren met uw bestaande energie-infrastructuur. Of u nu zonnepanelen heeft of een generator, de PowerBooster kan worden aangepast aan uw specifieke situatie. Onze experts zullen uw huidige systeem evalueren en een op maat gemaakte oplossing bieden.

Wij staan achter de kwaliteit en betrouwbaarheid van de PowerBooster. Daarom bieden wij uitgebreide garanties op zowel de hardware als de software van het systeem. Daarnaast bieden wij 24/7 monitoring en onderhoud om ervoor te zorgen dat uw PowerBooster altijd optimaal presteert.

De PowerBooster is een veelzijdige oplossing die geschikt is voor een breed scala aan bedrijven, van productiebedrijven tot logistieke centra en datacenters. Als u te maken heeft met netcongestie, hoge energiekosten of de behoefte aan een betrouwbare energievoorziening, dan kan de PowerBooster de juiste oplossing voor u zijn. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek om te ontdekken hoe de PowerBooster uw bedrijf kan helpen.

De PowerBooster onderscheidt zich door zijn intelligente sturingssoftware, die het energieverbruik optimaliseert en de integratie van duurzame energiebronnen mogelijk maakt. In tegenstelling tot traditionele systemen, die vaak alleen gericht zijn op energieopslag, biedt de PowerBooster een complete oplossing voor energiebeheer, inclusief peakshaving, timeshifting en deelname aan onbalansdiensten.

Over Electroproject

Electroproject is al meer dan 80 jaar dé expert in energieoplossingen. Wij ontwikkelen en implementeren totaaloplossingen voor bedrijven en overheden, met als doel het continueren, optimaliseren en verduurzamen van bedrijfsprocessen.

Ons specialisme Smart Energie Systemen draait om het balanceren en optimaliseren van energiesystemen. Want hoe betrouwbaar is de energievoorziening waarop uw bedrijfsprocessen draaien? Wat gebeurt er bij een storing? Electroproject zorgt ervoor dat u nooit zonder komt te zitten.

Kenmerkend aan Electroproject is dat we de kennis en ervaring in huis hebben om het hele proces in eigen hand te houden. Zo kunnen we de maatwerkaanpak leveren waarom we bekend staan. Doordat we van dienst kunnen zijn van ontwerp tot oplevering, kunt u bij Electroproject vertrouwen op een turnkey-oplossing, oftewel klaar voor gebruik. Maar u kunt ook bij ons terecht voor losse onderdelen en componenten, als u die nodig hebt.

Meer weten? Neem nu contact met ons op

Investeer in de betrouwbaarheid van uw energievoorziening en ontdek zelf hoe de Powerbooster uw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe de PowerBooster uw bedrijf kan helpen

Neem vrijblijvend contact op

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met onze specialist Marcel Eijgermans!

Gerelateerde onderwerpen

Vliegwiel UPS

Om een optimale netkwaliteit te garanderen en uw bedrijfsprocessen te beschermen tegen stroomuitval en spanningsdips…

Netcongestie

Netcongestie ontstaat wanneer de vraag naar elektriciteit de capaciteit van het elektriciteitsnet overschrijdt.

Siemens Partner

Als trotse Siemens-partner bieden wij u technologie, maatwerk en betrouwbaarheid voor al uw aandrijfbehoeften.

Scroll naar boven