Siemens Partner

Ontdek de mogelijkheden van Siemens Drives & Motion met Electroproject

Meer dan 80 jaar betrouwbare expertise in aandrijftechniek
Bijzondere expertise van grote aandrijfsystemen
Gecertificeerd partnerschap voor Drives & Motion

Electroproject & Siemens: Uw Partner voor Optimale Aandrijftechniek

Heeft u moeite om de efficiëntie van uw machines te optimaliseren? Of zoekt u betrouwbare aandrijfsystemen die uw bedrijfsprocessen soepel laten verlopen? Dan bent u bij Electroproject aan het juiste adres. Als trotse partner van Siemens bieden wij u de nieuwste technologieën, expertise op maat én een betrouwbare partner voor al uw aandrijfbehoeften.

Electroproject, onderdeel van Equans, is al meer dan 80 jaar een expert in energie- en aandrijftechnologie. Onze samenwerking met Siemens begon in 1987, met als doel klanten in de waterbranche beter te bedienen. Inmiddels zijn we gecertificeerd partner voor het volledige Siemens Drives & Motion portfolio. Dit partnerschap betekent voor onze klanten: toegang tot de nieuwste technologieën, expertise op maat en een betrouwbare partner voor al uw aandrijfbehoeften.

"Electroproject en Siemens hebben samen veel kennis en ervaring opgebouwd, zeker op het gebied van grote aandrijfsystemen. Dankzij het partnerschap kunnen wij meer waarde leveren voor onze klanten."
Ronald Waaijer
Accountmanager Electroproject

Een waardevol partnerschap

Als Drives & Motion partner zijn we gespecialiseerd is in de integratie, implementatie en onderhoud van aandrijf- en bewegingstechnologieën van Siemens. Hiervoor werken we nauw samen met Siemens om geavanceerde oplossingen te bieden voor het automatiseren van machines, productielijnen of hele fabrieken.

De samenwerking tussen Siemens en Electroproject is gericht op het leveren van hoogwaardige technologie en diensten om de efficiëntie, productiviteit en flexibiliteit van uw processen te verbeteren.

Belangrijke mijlpalen

 • 1987: Start van onze samenwerking gericht op verbeteringen in de waterbranche.
 • 2009: Uitbreiding naar het Large Drives Applications (LDA) portfolio, dankzij onze expertise in grote aandrijfsystemen van 150 kW tot 85 MW.
 • 2023: Voortzetting van het partnerschap als gecertificeerd partner voor het gehele Drives & Motion portfolio, zelfs na de carve-out van Siemens’ Large Drives divisie.

Optimale & continue beweging van machines en systemen

Electroproject is gespecialiseerd in het optimaliseren van de beweging van machines en systemen – nauwkeurig, dynamisch en vooral non-stop. Zo komt de continuïteit van uw bedrijfsproces niet in gevaar en staan uw machines of installaties nooit stil.

We integreren geavanceerde Siemens-technologieën zoals de Sinamics aandrijffamilie. Deze technologieën staan bekend om hun veelzijdigheid, hoge vermogensbereik en bieden unieke voordelen zoals:

 • Nauwkeurige controle: Precieze controle over uw machines voor optimale prestaties.
 • Dynamische prestaties: Snelle reacties en aanpassingsvermogen voor veeleisende toepassingen.
 • Hoge betrouwbaarheid: Minimale kans op storingen voor ononderbroken bedrijfsprocessen.

Vooral de kennis en ervaring van grote en complexe aandrijfsystemen maakt Electroproject bijzonder. Electroproject heeft hierbij ervaring met aandrijftechniek in diverse sectoren zoals:

 • (Haven)kranen
 • Gebouwautomatisering
 • Hernieuwbare energie
 • Infrastructuur
 • Nutsbedrijven
 • (Proces)industrie

Diensten

Als Siemens partner bieden we de volgende diensten aan onze klanten:

 • Consultancy: Wij bieden deskundig advies op maat voor al uw aandrijfvraagstukken.
 • Engineering: Onze ingenieurs ontwerpen efficiënte en betrouwbare aandrijfsystemen.
 • Installatie: Wij zorgen voor een naadloze installatie van nieuwe systemen en componenten.
 • Onderhoud & beheer: Wij bieden uitgebreide onderhouds- en beheerdiensten om de optimale werking van uw systemen te garanderen.
 • Retrofit van betaande systemen: Wij passen uw bestaande systemen aan om ze te optimaliseren en te moderniseren.
 • Leveren van losse componenten: Wij leveren hoogwaardige componenten voor uw installaties.

Onze aanpak zorgt ervoor dat wij altijd voor het meest optimale resultaat gaan, of het nu gaat om een volledig traject of de levering van losse componenten.

Waarom kiezen voor Electroproject?

Als klant van Electroproject profiteert u van de voordelen die voortvloeien uit onze nauwe samenwerking met Siemens

 • Innovatieve technologieën
 • Duurzaamheid door energie-efficiënte oplossingen
 • Hoogwaardige producten en diensten die voldoen aan de strenge Siemens-standaarden.
 • Toegang tot een breed netwerk van specialisten voor oplossingen op maat.
 • Voorrang bij nieuwe ontwikkelingen

Electroproject biedt uitgebreide ondersteuning en service, inclusief 24/7 ondersteuning, reparaties, software- en hardware-updates en levering van reserve-onderdelen. Wij zorgen ervoor dat uw systemen optimaal blijven presteren, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.

Electroproject is onderdeel van EQUANS, wereldspeler op het gebied van duurzame energie en technische dienstverlening. De visie van EQUANS is ook onze visie: verduurzaming van de samenleving, decentralisatie van energieoplossingen, digitalisering en nieuwe servicemodellen. Dat biedt u de zekerheid die hoort bij de grootschalige projecten die u ons toevertrouwt.

Onze oplossingen doen dagelijks wereldwijd hun werk in een breed scala aan markten – van pretparken tot waterschappen, van datacenters tot ziekenhuizen, van retail tot de zware industrie, van transport tot energieleveranciers, van offshore tot overheden en culturele instellingen. We zijn dus echt van alle markten thuis.Succesverhaal:

Een mooi voorbeeld van onze succesvolle implementaties is de ontwikkeling van een duurzame hijsoplossing voor het onderhoud van windmolens, in samenwerking met KenzFigee. Deze volledig elektrische kranen werken op de stroom van de windmolen zelf, wat niet alleen duurzaam is maar ook operationele voordelen biedt voor windparkexploitanten.

Veelgestelde vragen

Siemens aandrijftechnologie is veelzijdig en kan worden toegepast in diverse sectoren, waaronder de (proces)industrie, havens, infrastructuur, nutsbedrijven en hernieuwbare energie. Of u nu uw productielijn wilt optimaliseren, de efficiëntie van uw kranen wilt verbeteren of energie wilt besparen in uw gebouwautomatisering, Siemens heeft de juiste oplossing voor u.

 

Sinamics aandrijfsystemen bieden nauwkeurige controle, dynamische prestaties en hoge betrouwbaarheid. Dit vertaalt zich in optimale prestaties, snelle reacties op veranderende omstandigheden en minimale kans op storingen, waardoor uw bedrijfsprocessen ononderbroken kunnen doorgaan.

 

Ja, Electroproject is gespecialiseerd in het retrofitten van bestaande systemen. We kunnen uw verouderde aandrijfsystemen upgraden met de nieuwste Siemens technologie, waardoor u profiteert van verbeterde efficiëntie, prestaties en betrouwbaarheid.

Zeker: Electroproject biedt uitgebreide onderhouds- en beheerdiensten, inclusief 24/7 ondersteuning, reparaties, software- en hardware-updates en levering van reserveonderdelen. Zo zorgen we ervoor dat uw aandrijfsystemen altijd optimaal blijven presteren.

Neem gerust contact met ons op voor een gratis consult. Onze experts staan klaar om uw vragen te beantwoorden en samen met u te kijken hoe Siemens aandrijftechnologie uw bedrijfsprocessen kan verbeteren.

Vraag een gratis consult aan

Vraag nu een gratis consult aan en ontdek hoe wij uw bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren met Siemens aandrijftechnologie.

Wilt u meer weten over hoe Electroproject en Siemens uw bedrijf kunnen helpen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult of om een demonstratie van Siemens-technologieën te plannen. Onze experts staan klaar om uw vragen te beantwoorden en samen met u de mogelijkheden te verkennen.

Neem vrijblijvend contact op

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met onze specialist Ronald Waaijer!

Gerelateerde onderwerpen

Powerbooster

Een PowerBooster is een intelligent energiesysteem dat speciaal is ontworpen om netcongestie te elimineren.

Netcongestie

Netcongestie ontstaat wanneer de vraag naar elektriciteit de capaciteit van het elektriciteitsnet overschrijdt.

Vliegwiel UPS

Om een optimale netkwaliteit te garanderen en uw bedrijfsprocessen te beschermen tegen stroomuitval en spanningsdips…

Scroll naar boven