Electroproject: Specialist in industriële magneettechniek

Voor machinebouw en gebouw gebonden installaties

Welke slimme oplossingen zijn er?

Kendrion doceermagneet
Bi-stabiele draaimagneet met vinger voor geautomatiseerde shuttlesystemen

De meest innovatieve oplossing voor uw toepassing

Bij Electroproject werken we met een team van 55 mensen. Allemaal dezelfde passie voor techniek en goede dienstverlening. Of het nu gaat om techniek voor Elektrische aandrijvingen, Industriële magneet-techniek of Energie opwekkings-systemen. We kijken graag mee naar uw installatie of applicatie, en gaan voor de oplossing die het beste bij u past.

Wat kunnen wij voor u doen?

Passie, teamgeest en grondige kennis van de markt zijn cruciale factoren voor het succes van een project. Onmisbare elementen hierbij zijn goede leveranciers en partners.. Als importeur en systeempartner van gerenommeerde fabrikanten zoals Kendrion (inclusief Kuhnke, Binder, Hahn en Thoma), Geofire en Hekatron kan Electroproject u daarbij helpen.

Ons brede assortiment aan magneetproducten combineren we met onze eigen ontwikkelcapaciteit en applicatiekennis. De GTV-voedingen produceren we zelf. Zo hebben we voor bijna iedere situatie wel een passende oplossing. Dit maakt Electroproject tot een sterke speler in deze specialistische markt. Dat is precies waar Electroproject voor staat: “de juiste oplossing voor de juiste toepassing” voor elk type trek-, stoot-, draai- of trilbeweging.

Trek- stoot- draai- en trilmagneten voor de fijnmechanische- en OEM industrie

Trek- en stootmagneten worden in de industrie voor verschillende toepassingen gebruikt vanwege hun vermogen om mechanische lineaire bewegingen te genereren en te controleren. In trilgoten en triltrommels maar ook als aandrijving voor transportbanden voor de food-sector, sorteermachines, bagage-lockers e.d. vindt u onze magneten terug.

Toepassingsgebieden

  • Actuators en Robotica: Houdremmen, mechanische koppelingen, trek- en stootmagneten die fungeren als borging en lineaire aandrijving in automatiseringssystemen, waarbij ze mechanische lineaire of roterende bewegingen uitvoeren voor het verplaatsen, roteren of vergrendelen van draaibewegingen en onderdelen.
  • Transportbanden: Trilmagneten, kleef- stoot en draaimagneten om producten op transportbanden te sorteren of te verplaatsen. Zie het instructiefilmpje van de draaimagneet met vinger voor shuttlesystemen.
  • Electrische slangafsluiters: geschikt voor PVC of siliconen slang: t.b.v. dosering bij dialyse apparatuur in de medische industrie , bewatering- regelsystemen in de landbouw of flowcontrole voor bottellijnen.
  • Automatische deuren worden vaak uitgevoerd met vergrendelmagneten voor het vergrendelen van industriële automatische deuren, poorten en slagbomen.
  • Vergrendel- en Sluitmechanismen: waarbij penvergrendelingen worden toegepast in vergrendelingsmechanismen van machines om veiligheid te waarborgen door toegang naar bewegende delen te blokkeren.

De AGT Markt

Voorbeeldentoepassingen vindt men veelvuldig terug in de AGF markt. Deze markt waarin veel sorteermachines worden toegepast, leent zich uitstekend voor het toepassen van o.a. draaimagneten. Voor het transporteren van groente en fruitlen worden weer veel trilmagneten ingezet. Zo heeft elke toepassing zijn eigen magneet oplossing.

Deurmagneten, kleefmagneten en magneet -vergrendelsystemen voor de Utiliteitsmarkt

Deur- en vergrendelmagneten zijn innovatieve producten die een integraal deel uitmaken van deur-sluitsystemen, aangestuurd door brand- en beveiligingssystemen in uw gebouw. Ze worden toegepast in onder andere kantoorgebouwen, ziekenhuizen en verzorgingscentra.

GTV voedingen

Electroproject levert 12 Vdc en 24 Vdc GTV-A voedingen en de GTV-BU batterij back-up voedingen die de gelijkspanning leveren voor deurcontrolesystemen zoals deurmagneten, elektrische deurdrangers en elektrische sloten. Deze voedingen worden toegepast in combinatie met brandmeldcentrales en externe gebouwbeheersystemen. U kunt kiezen uit tien verschillende programma’s. Voor meer informatie over onze deurmagneten en GTV-A voedingen kunt u onze brochures bekijken op shop.electroproject.nl.

Technische innovatie en expertise nodig?

Electroproject bedient zijn uitgebreide klantenkring verspreid over de hele wereld. Van bouwers van productiemachines, pretpark attracties en transportinstallaties tot waterschappen ziekenhuizen en installatiefirma’s voor gebouw gebonden installaties.

Neem vrijblijvend contact op

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten Ronald Olff en Maurits Simaela.

Neem vrijblijvend contact op

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met onze specialist Ronald Olff.

Gerelateerde onderwerpen

Powerbooster

Een PowerBooster is een intelligent energiesysteem dat speciaal is ontworpen om netcongestie te elimineren.

Vliegwiel UPS

Om een optimale netkwaliteit te garanderen en uw bedrijfsprocessen te beschermen tegen stroomuitval en spanningsdips…

Siemens Partner

Als trotse Siemens-partner bieden wij u technologie, maatwerk en betrouwbaarheid voor al uw aandrijfbehoeften.

Scroll naar boven