Klantcase: ADNOC Drilling

Klant: ADNOC Drilling
Markt: ON- & Offshore
Oplossing: 12 12 AST-systemen voor booroperaties in Abu Dhabi

Hoogtepunten

  • Beproefde en betrouwbare methode voor ‘stick-slip’-afzwakking
  • Stand-alone toepasbaar op alle boortorens, onafhankelijk van fabrikaat
  • 20-30% sneller uitgevoerde booroperaties
  • Makkelijker in gebruik dan andere systemen

ADNOC Drilling kocht 12 Advanced Softtorque-systemen (AST) van Electroproject aan voor zijn booroperaties in Abu Dhabi. ADNOC Drilling is met zijn 91 boorplatforms een van de grootste boormaatschappijen in het Midden-Oosten en heeft de ambitie om bekend te staan als de maatschappij met de efficiëntste manier van olie- & gaswinning.

Die efficiency kan sterk worden verhoogd door te voorkomen dat de beitel vastloopt tijdens het boren, ofwel ‘stick-slip’ in het jargon van de olie- en gassector. Na een lang onderzoeks- en aanbestedingstraject besloot ADNOC gebruik te maken van het Advanced Softtorque-systeem van Electroproject, een gepatenteerd systeem dat gebruikmaakt van de nieuwste generatie stick-slip-technologie.

AST-systemen van Electroproject kunnen op alle elektrische topdrives worden ingezet, onafhankelijk van merk of uitvoering en met een bewezen performance in horizontale booroperaties. Daardoor is het voor ADNOC toepasbaar op al zijn boorplatforms. Dankzij de autotuning-functie van AST is het systeem extra gebruiksvriendelijk en tijdsbesparend. Daar komen nog talrijke unieke datalogmogelijkheden voor service- en managementinformatie. Bij elkaar zorgt dat ervoor dat booroperaties tot wel 30% sneller kunnen worden uitgevoerd. Daardoor is het brandstofgebruik en de daarmee gepaard gaande CO2-uitstoot lager.

Technische innovatie en expertise nodig?
Wij helpen graag.

Scroll naar boven