Klantcase: Smurfit Kappa

Klant: Smurfit Kappa
Markt: Industrie
Oplossing: Modificeren omvormer voor pulpmachine op variabel toerental

Hoogtepunten

  • Omvormer die pulpmachine variabel laat draaien
  • Energiebesparing
  • Verbetering kwaliteit grondstof
  • Inclusief hoogspannings- en installatiewerkzaamheden

Door de elektromotor van een pulper bij Smurfit Kappa Parenco in Renkum variabel te laten draaien, heeft Electroproject een belangrijke bijdrage geleverd aan het efficiënter maken van de productielijn van de papierproducent.

Met de variabel draaiende motor bespaart Smurfit Kappa energie, maar ook de kwaliteit van de grondstof is verbeterd. Electroproject voegde met hulp van moederbedrijf EQUANS kennis en expertise samen op het gebied van elektromotoren, hoogspanning en technische installatie.

Het was een complexe uitdaging, maar Electroproject vond een oplossing gevonden in de vorm van aangepaste powercellen, nieuwe software en een nieuwe fysieke controller. Daarnaast ging het om flink wat aanpassingen aan de hoogspanningsruimte waarin de motor staat. Electroproject legde samen met EQUANS nieuwe hoogspanningskabels aan en realiseerde extra koeling voor de omvormer. Ook vernieuwde netwerkverbindingen, verlichting en verhoogde brandveiligheid hoorden bij het project. De ombouw vond plaats tijdens twee periodieke onderhoudsstops.

Technische innovatie en expertise nodig?
Wij helpen graag.

Scroll naar boven