Klantcase: Walibi

Klant: Walibi
Markt: Attracties
Oplossing: Lineaire synchrone aandrijving voor lanceersysteem Xpress Platform 13

Hoogtepunten

  • Vermogen: 2,5 Mwatt
  • Versnelling tijdens lancering: 1,5 G
  • Snelheid: in 2,8 seconden naar 90 km/u
  • Eigen vermogenselektronica
  • Sensorless lanceerregeling
  • Soortgelijke aandrijvingen geleverd voor attractieparken in Orlando en Parijs

Vekoma, een van de grootste attractiebouwers van de wereld, zocht een partner voor het ontwikkelen van de aandrijving van een nieuwe attractie, de Xpress Platform 13 voor Walibi Holland. In deze achtbaan gaan bezoekers binnen 3 seconden naar een snelheid van 90 km/u. Electroproject heeft de aandrijving inclusief de besturing ontwikkeld, geleverd en in bedrijf gesteld.

Electroproject ontwikkelde voor de Xpress Platform 13 een lineaire synchrone aandrijving met een vermogen van 2,5 MW en een kracht van 200 kN (= 20 ton). Hiermee wordt een massa van 13 ton in 2,8 seconden naar 90 km/u gelanceerd. De versnelling tijdens de lancering bedraagt 1,5 g. Electroproject heeft soortgelijke installaties geleverd en in bedrijf gesteld voor amusementsparken in Orlando en Parijs.

Daarna heeft Electroproject de besturing gemoderniseerd. Het originele positiemeetsysteem is vervangen door een oplossing zonder sensoren. Tegelijkertijd is de aansturing van de vermogenselektronica verder geoptimaliseerd voor een nog spectaculairdere lancering.

Technische innovatie en expertise nodig?
Wij helpen graag.

Scroll naar boven