Klantcase: Ziggo Dome

Klant: Ziggo Dome
Markt: Kunst & cultuur
Oplossing: Energiezuinige luchtbehandeling en duurzame verwarming/koeling van concertzaal

Hoogtepunten

  • 21 grote en 42 kleine ventilatoren in luchtbehandelingskasten
  • Energiebesparing door 60 VACON 100-frequentieregelaars
  • Warmtepomp met warmte- en koudeopslag
  • Aparte zones waarin lucht binnen 20 minuten volledig ververst kan worden

In de Amsterdamse Ziggo Dome kan het er heet aan toegaan. Ieder jaar komen er bijna 1 miljoen bezoekers naar dit populaire muziek- en dancepaleis. Om dan tijdens een event een prettig klimaat te bieden , is er veel verwarming, koeling en luchtverversing nodig. 

Ziggo Dome besteedde de luchtbehandeling en verwarming/koeling van het gebouw uit aan Electroproject.

Er kwam een oplossing tot stand waarin temperatuur en luchtkwaliteit in aparte zones kan worden ingeregeld. De installatie kan in 20 minuten de gehele hal verversen: dat komt neer op 600.000 m3 verse lucht. Voor de verwarming en koeling koos de Ziggo Dome voor een groene oplossing: een warmtepomp met een warmte- en koudeopslag in de bodem.

Voor zowel de luchtbehandeling als de verwarming/koeling maakte Electroproject gebruik van VACON-frequentieregelaars, die de aandrijving van alle pompen regelen. Een belangrijke reden voor de keuze is dat deze regelaars storingsvrij zijn en eenvoudig in gebruik. In combinatie met een axiaal ventilator en een PM-motorverhogen ze het systeemrendement van een luchtbehandelingskast van 60% naar 81-85%. Deze hoogrendementoplossingen dragen bij aan een soepele energietransitie én houden de energiekosten laag.

Technische innovatie en expertise nodig?
Wij helpen graag.

Scroll naar boven